ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Dana Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933294)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:02 AM

Kestaneli Dana Güveç Tarifi
 

Kestaneli Dana Güveç tarifi

için Malzemeler :

400 gr dana kuşbaşı

20 kestane

2 havuç

8-10 arpacık soğan

10 diş sarımsak

1 çorba kaşığı kişniş tohumu

3 defneyaprağı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı sirke

5-6 sivribiber

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

30 gr margarin

2 dal maydanoz

Tuz

Kestaneli Dana Güveç

yemeğinin hazırlanışı:

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın.Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin.

Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun.Biberleri temizleyip iri iri doğrayın.Havuçları temizleyip dilimleyin.

Eti güvece alın.Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin.Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin.Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin.Sıcak olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.