![]() |
Sebzeli İncik-Yemek Tarifleri
Sebzeli İncik Malzemeler 2 Adet soğan 1-2 Diş sarımsak 2 Adet havuç Fesleğen 2 Adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates 250 ml. etsuyu(tablet) Yarım demet maydanoz 1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber, kekik Mutfak Zorluk 2 Süre 120 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem Hazırlanışı * Soğan, sarımsak ve havuçları soyun. * Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın. * Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın. * Una bulayıp, sirkeleyin. * Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın. * Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın. * Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin. * Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin. * Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin. * Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın. * Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın. * Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.