![]() |
Beşamelli Nuar Tarifi-Yemek Tarifleri
MALZEMELER 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin. Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın. |
Beşamelli Nuar Tarifi-Yemek Tarifleri
KADINBUDU KÖFTE Malzemeler 500 gr kıyma, 1.5 çay bardağı pirinç 2 soğan, 3 yumurta Yarım demet maydanoz 1'er çay kaşığı karabiber, kekik ve kimyon sıvıyağ, 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu, Tuz KADINBUDU KÖFTE TARİFİ Soğanları soyup kıyın. Pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, 1 yumurta, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edip yoğurun. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kalan 2 yumurtayı çırpın. Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin. Sıcak veya ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.