ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Ekşili Brüksel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933252)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:09 AM

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Ekşili Brüksel
 

brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi

Malzemeler :

* 150 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 çorba kaşığı salça
* 400 gr brüksel lahanası
* 2 su bardağı sıcak su
* 2-3 diş sarımsak
* 1 adet limon suyu
* Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz

Tarif :

* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz.
* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz.
* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız.
* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız.
* Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk. pişirmeye bırakınız.
* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız.
* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.