![]() |
Yarpuz Ekşisi(Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
Yarpuz ekşisi 250 gr buğday 1/2 su bardağı nohut 1 adet soğan 1/4 su bardağı sıvı yağ 1/2 yemek kaşığı biber salçası Tuz Bir demet yarpuz Nane 1/2 su bardağı sumak Bir gece önceden buğday ve nohutu ayrı kaplarda ıslatın.Ertesi gün suyunu süzün. Buğday ve nohutu bir tutam tuz ile 6 su bardağı suda 40 dakika haşlayın. Sumağı 1 su bardağı suda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Haşladığınız karışıma sumak suyuyla birlikte katın. Tuz ve yarpuz ilave edip 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın. |
Yarpuz Ekşisi(Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
SEBZE SOTELİ HAMBURGER KÖFTE Malzemeler 250gr pirinç, 150gr kıyma, 2 yumurta 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 soğan, 15gr tereyağı, 1 yumurta akı Yarım su bardağı galeta unu, sıvıyağ, tuz SEBZELİ HAMBURGER KÖFTE TARİFİ Pirinci üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzün. Ilınmaya bırakın. 2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın. Soğanı soyup doğrayın. 15 gr tereyağını tavada eritip soğan ve kıymayı soteleyin. 1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakın 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırıp çukur yapın. İçine kıymalı harcı ilave edin. Tekrar yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın. Pirinç köftelerini sırasıyla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulayın. Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.