![]() |
Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
Yumurtalı çiğ köfte 2 su bardağı ince bulgur 2 adet soğan Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ Maydanoz Taze soğan Nane Sarmısak 1 demet kıvırcık salata Soğan ve sarmısağı kıyıp tuzla öldürün. Karabiber ilave edip salçayı ekleyin.İyice ezerek yoğurun.Hazırladığınız karışıma bir su bardağı su ve ayıklayıp yıkadığınız bulguru ekleyin. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. Daha sonra yumurtaları iyice çırpıp yağda kızartın, bulgurun içine ekleyin ve yoğurarak karıştırın. İncecik kıyılmış maydanoz, taze soğan ve naneyi ekleyin. Köfte şekli verip kıvırcık salata ile servis yapın. |
Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA Malzemeler 600 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 soğan, 1 demet pazı, Yarım çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz Domates sos için 4 domates, 2 diş sarımsak, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 kesme şeker, tuz PAZILI KUZU KAPAMA TARİFİ Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin. Etin suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun. Karabiber ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin. Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın. Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın. Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin. Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın. Üzerine domates sos ilave ederek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.