ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çoban Payı-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933112)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:33 AM

Çoban Payı-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler
• 75 g (5 çorba k.)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi

Tarif
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın. 45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin. Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn. Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın. Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün.

Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Kabı fırından alın. Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.