ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İşkembe Kızartma Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933030)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:46 AM

İşkembe Kızartma Nasıl Yapılır
 

İşkembe Kızartma Nasıl Yapılır

Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun.

Malzemeler

Yarım kilo dana işkembesi,

4 bardak su,

1 orta boy soğan,

6 diş sarmısak,

1 küçük havuç,

1 karanfil,

1 defne yaprağı,

yarım çay kaşığı kekik,

1 çay kaşığı

tuz.

Kızartma için 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

3 diş sarmısak,

2 orta boy domates,

yarım çay kaşığı kekik,

yarım çay kaşığı kimyon,

1 çay kaşığı pul

biber,

tuz.

Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun. Bütün bırakın. Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın. Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları,havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu koyup bir saat kaynatın.Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin. 1 santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın. Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın. Sofraya getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün. Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay dilimleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Gerektiğinde dilimleyip kullanabilirsiniz. Ya da çorba yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.