![]() |
Etli Patates Ve Etli Kuru Fasulye Tarifleri
Etli Patates Ve Etli Kuru Fasulye Tarifleri Etli Patatesin Tarifi Yapımı MALZEMELER 3adet patates 250gr kuşbaşı et 2adet soğan 2kaşık margarin 1kaşık salça tuz Etli Patates tarifi Patatesleri soyup minik doğrayın. Soğanı yağda et ile beraber kavurun suyunu salıp çeksin. Salçayı karıştırın. Patatesleri katıp suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirin MALZEMELER 2 su bardağı kuru fasulye 2 soğan Yarım kg kuşbaşı et (tercihen koyun ya da kuzu) 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su Pul biber Tuz, karabiber Kuru Fasulye Tarifi Fasulyeleri akşamdan, bol suda ıslatın, süzün. Bir tencerede üzerini geçecek kadar suda yarı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Soğanı incecik doğrayın. Bir çömleğe (güvece) soğan, et, salça, tereyağı ve tuz koyarak harmanlayın. Üzerine yarı haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Suyunu ilave edin. Çömleğin kapağını kapatıp, kapağın etrafını un, tuz ve suyla hazırlayacağınız bir hamurla veya ekmek hamuruyla hava almaması için sıvayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın; yemeği fırının orta rafında veya kısık ateşte et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirip servis yapın. NOT: Karadeniz’in o enfes kuru fasulyelerinden yapmak istiyorsanız, İspir’in fasulyesini öneririm. Ve eğer mümkünse su yerine fasulyeleri süt ile ıslatıp bir gece buzdolabında bekletirseniz lokantalardaki lezzetine kavuşabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.