ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Patates Ve Etli Kuru Fasulye Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933012)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:49 AM

Etli Patates Ve Etli Kuru Fasulye Tarifleri
 

Etli Patates Ve Etli Kuru Fasulye Tarifleri

Etli Patatesin Tarifi Yapımı

MALZEMELER

3adet patates

250gr kuşbaşı et

2adet soğan

2kaşık margarin

1kaşık salça

tuz

Etli Patates tarifi

Patatesleri soyup minik doğrayın. Soğanı yağda et ile beraber kavurun suyunu salıp çeksin. Salçayı karıştırın. Patatesleri katıp suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirin

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye

2 soğan

Yarım kg kuşbaşı et (tercihen koyun ya da kuzu)

1 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı sıcak su

Pul biber

Tuz,

karabiber

Kuru Fasulye Tarifi

Fasulyeleri akşamdan, bol suda ıslatın, süzün. Bir tencerede üzerini geçecek kadar suda yarı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Soğanı incecik doğrayın. Bir çömleğe (güvece) soğan, et, salça, tereyağı ve tuz koyarak harmanlayın. Üzerine yarı haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Suyunu ilave edin. Çömleğin kapağını kapatıp, kapağın etrafını un, tuz ve suyla hazırlayacağınız bir hamurla veya ekmek hamuruyla hava almaması için sıvayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın; yemeği fırının orta rafında veya kısık ateşte et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.

NOT: Karadeniz’in o enfes kuru fasulyelerinden yapmak istiyorsanız, İspir’in fasulyesini öneririm. Ve eğer mümkünse su yerine fasulyeleri süt ile ıslatıp bir gece buzdolabında bekletirseniz lokantalardaki lezzetine kavuşabilirsiniz




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.