![]() |
Bademli Yas Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler; 4 yumurta 3 yumurta sarısı 75 gr. soyulmuş, ince çekilmiş badem 200 gr. toz şeker 200 gr. un 1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Çilek, muz veya arzu edilen meyve Kekin Hazırlanışı: Şeker ve yumurtalar koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpılır. Yağ, süt ve vanilya eklenir 5 dakika kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, badem ve portakal kabuğu rendesi bir yerde harmanlanır, ilave edilir ve kaşıkla çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir. Keki ıslatmak için; 1 su bardağı portakal suyu 5 yemek kaşığı toz şeker Krema Malzemesi; 3,5 su bardağı süt 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un veya iki kaşık nişasta 200 gr. tereyağ 1 paket vanilya Hazırlanışı; Tereyağ hariç bütün malzemeler mikserle 5 dakika çırpılır, orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınca tereyağ ilave edilir 5 dakika çırpılır. Pastanın Hazırlanışı; Kek fırından çıkarılır soğunca, enine üçe bölünür, şekerli portakal suyuyla ıslatılır. Servis tabağına alınır aralarına krema sürülür, meyve koyulur üst üste kapatılır. Üzeri ve yanlarıda kremayla kapatılır. Krem şanti ya da pasta kremasıyla süslenir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.