![]() |
Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler: 2 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yağ(tereyağ, sıvıyağ karışık) 1 tatlı kaşığı amonyak soda(toz) 1 kg.muz(çilek) Hamurun yapılışı: Yukarıdaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Sekiz eşit parçaya bölünür. 2mm incelikte yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir. Krema için: 2,5 litre süt 3,5 su bardağı şeker 8 yemek kaşığı nişasta 250 gr.tereyağ 3 paket vanilya 2 yumurta Kremanın yapılışı: Yağ hariç bütün malzeme mikserle 5 dakika çırpılır. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Beş dakika kısık ateşte karıştırılır. Tereyağı koyup ocaktan alınır. Tekrar mikserle çırpılır. Yufkaların arasına krema sürüp, isteğe göre iki veya üç kat arayla meyve konur. Üstüne krema sürüp etrafı düzeltilir. Soğuduktan sonra çikolata, dövülmüş ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.