![]() |
Vişneli Kümbet Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler: * 4 yumurta * 4 kahve fincanı un * 3 kahve fincanı şeker * 1 paket kabartma tozu Kreması için; * 200gr. margarin (ben tereyağı kullandım ve bir çorba kaşığı koydum 200gr. bence çok fazla) * 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un * 12 çorba kaşığı şeker * 1 paket vanilya (ben koymadım) * 1lt. süt * Çekirdekleri çıkartılmış vişne Sosu için; * 2 paket krem şanti * Çekirdekleri çıkartılmış vişne (miktarını bilemiyorum göz kararı) Hazırlanışı: 1. 4 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın. 2. Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün. Pişirin. 3. Kek pişerken kremasını hazırlayın; un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın. 4. Pişen keki iki parçaya kesin. Bir yarısını yuvarlak bir kasenin içine yerleştirin. 5. İçine biraz krema dökün. Bir kat vişne dizin. Biraz daha krema dökün ve yine vişne dizin bu şekilde kekin içi dolana kadar devam edin. 6. Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın. Kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletin. 1 gece önceden yaparsanız daha iyi olur. 7. Sos için ayrılan çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo veya blenderda çekin. 8. Krem şantiyi hazırlayın. 9. Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin. Üzerine önce krem şantiyi sürün. Ardından vişne sosunu dökün. Dilimliyip servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.