![]() |
Peynirli Tava Böreği Nasıl Yapılır
Peynirli Tava Böreği nasıl yapılır. Peynirli Tava Böreği tarifi Malzemeler : 3 su bardağı un 1 çay bardağı su Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı eritilmiş margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Tuz İç malzemesi : 300 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Kızartmak için : 2 su bardağı sıvıyağ Tarif : Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırınız. Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyiniz. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayınız. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız. Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakikadinlendiriniz. Peyniri ufalayınız. Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırınız. Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açınız. Hamuru ikiye katlayınız. Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayınız. Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştiriniz. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayınız. Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırınız. Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin. 2 Su bardağı sıvıyağı kızdırınız. Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartınız. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektiriniz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.