ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföylü Talaş Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931832)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:13 PM

Milföylü Talaş Böreği
 

Milföylü Talaş Böreği

Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Resimli Milföylü Talaş Böreği

Milföylü Talaş Böreği
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Resimli Milföylü Talaş Böreği

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

içindekiler
15 adet milföy hamuru
750 gr kuzu kuşbaşı et
250 gr haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
hazırlanışı
Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin).
Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
Havuçların kabuklarını kazıyın. Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır).
Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.