![]() |
Kalbura Bastı Kurabiyesi
Kalbura bastı kurabiyesi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler ; •1 Su bardağı tereyağı ve bitkisel margarin ( eritilmiş ve ılıtılmış ) •1 Türk kahve fincanı su •Yarım çay kaşığı tuz •1 Çay kaşığı kabartma tozu •3,5 Su bardağı un •1-1,5 yemek kaşığı kakao Şerbeti İçin ; •3 Su bardağı toz şeker •3 Su bardağı su •1 Tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı ; Derin bir yoğurma kabında, eritilip ılıtılmış tereyağı, su, tuz ve kabartma tozunu koyup, karıştırın.Yavaş yavaş unu ve kakaoyu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamurun üzerini bir bezle örterek en az 30 dakika dinlendirmeye bırakın.Özleşen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra rendeye bastırarak şekillendirin.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.5 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirip çıkarın. Şerbetin Hazırlanışı ; Su ve şekeri orta ısılı ateşte şerbet iyice kaynayıncaya kadar kaynatın.Ocağın altını kısıp limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.Kalbura bastılar, soğuk haldeyken ılık şerbetin içerisinde en az yarım saat bekledikten sonra servise hazırlayın. Not : Bu kurabiyeleri şerbet dökmeden ağzı kapalı kapta ve buzdolabında en az 15 gün saklayabilirsiniz.Kullanacağınız zaman şerbeti dökün |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.