ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Açma Börek Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931802)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:18 PM

Açma Börek Nasıl Yapılır
 

Açma Börek nasıl yapılır. Açma Börek tarifi

Malzemeler :

•4 su bardağı un

•2 Yumurta

•1 su bardağı yoğurt

•1 çay bardağı sıvıyağ

•1 paket kabartma tozu

•1 su bardağı süt

•1 yumurta sarısı

•250 gr eritilmiş margarin

•Tuz

•İç Malzeme İçin:

•1 kg pırasa

•250 gr kıyma

•2 çorba kaşığı margarin

•Yarım demet maydonoz

•Tuz

•Karabiber

Tarif :

•Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyiniz.

•2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dk. kavurunuz.

•Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediniz.

•Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakınız.

•Unu derin bir kaba alınız.

•Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave ediniz.

•Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.

•Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açınız.

•Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayınız.

•Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getiriniz.

•Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayınız.

•Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açınız.

•Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapınız.

•İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.

•Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.

•Önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında 25-30 dk. pişiriniz.

•Sıcak servis yapınız.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.