![]() |
Mayalı Örgülü Çörek Paskalya Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Mayalı Örgülü Çörek (paskalya) – Malzemeler – İçindekiler 2 su bardağı süt 1 çay bardağı erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı şeker 3 yumurta 30 gr yaş maya yada 2 çorba kaşığı toz maya 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep Kuru üzüm Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg) Mayalı Örgülü Çörek paskalya Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır Mayayı şeker, tuz ve ılık süt ile eritin daha sonra margarin, sıvı yağ ve yumurtayı koy karıştırın. Bir miktar un koy ve çırp. Kek kıvamına gelince üzerini ört kabarmaya bırak. Kabardıktan sonra un ilave edin ve yoğurun. Hamur sert olmalı yoğurduktan sonra kuru üzümleri ilave edin ve tekrar yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini ört ve kabarmaya bırak. Fırın tepsisini yağla hamuru 5 eşt parçaya ayırın. Ayırdığınız her parçayı üçe böl. Üç parçayı da ayrı şekilde yuvarlayarak uzat. Uçları ince ortası kalın olsun. Bunları saç örgüsü gibi ör. Üzerlerine bol yumurta sür ve kıyılmış fındık serp. Tepsiye koy ve yine mayalandır. Mayalandıktan sonra fırına verin.. Mayalı Örgülü Çörek paskalya Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.