![]() |
Kolay Kol Boregi Yapılışı
Kolay Kol Boregi Yapılışı Kol Boregi. Hamurun malzemesi 5-6 bardak un 1,5 yemek kasigi kuru maya (Burada sadece kuru maya oldugu icin tarifi bu sekilde verdim siz isterseniz yas maya da kullanabilirsiniz) 1 tatli kasigi seker Ilik su tuz Ic Malzemesi 1/2 kg kiyma 2 veya 3 sogan tuz, karabiber, maydanoz, pulbiber Biraz siviyag Yapilisi Once ic malzemesi hazirlayalim. Daha sonra 1,5 yemek kasigi mayayi, 1 tatli kasigi toz seker ilavesiye 1 su bardagi ilik suda kabartalim. Diger tarafta un ekleyelim, icine tuz ve kabarmis mayayi da ekleyerek yine ilik suyla kulak memesi yumusakliginda hamur yapalim. Hamuru hic bekletmeden bezelere ayrilim. Takriben 5 veya 6 beze. Bu arada 250 gr kati yagi da tavada erimis olarak hazir bulunduralim. Bezelerden oklava yardimiyla yufka acalim. (Cok ince olmayabilir, acabildigimiz kadar). Sonra bu yufkalarin uzerini firca yardimiyla yaglayip bohca seklinde katlayalim ve kare sekline getirelim. Butun yufkalari bu sekilde yaglayip katlayalim ve hepsini tekrar yufka seklinde acip tekrar yaglayalim ve katlayalim. (Ayni islemi iki kere yapmis oluyoruz) Merdane yardimiyla yaklasik A4 kagit boyunda actigimiz yufkalarimizin icine kiymali harci koyup rulo seklinde saralim ve tepsiye dizelim. Tepsinin boyuna ufak gelirse ruloyu biraz esnetebilirisiniz veya buyuk gelirse sikistirabilirsiniz. Tepsiye koydugumuz boreklerin uzerine yumurta sarisi surup keselim ve 200 C de uzeri pembelesene kadar (25-30 dakika) pisirelim |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.