![]() |
En Pratik Kıymalı Poğaça Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
EN PRATİK KIYMALI POĞAÇA TARİFİ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı : Geniş bir tepsinin içine su konulduktan sonra, ortası açılır ve buraya 2 yumurta sarısı, sadeyağ, margarin, tuz ve su konularak una yedirilerek yoğurulur. Yapılan hamur yumruklanır ve avuç içine alınarak francala şekli verilir.. Sonra bir bıçak ile 8 eşit parçaya kesilir. Her parça ufak toplar halinde alınıp, yassılaştırılır, Sonra bunlar İçi hafif-çe unlanmış tepsiye sıralanır ve üzerlerine ıslakça bir bez örtülerek yarım saat bekletilir. 10 gr. tuz (1 çorba kaşığı) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.