ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ahududu Soslu Bademli Muhallebi Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931680)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:38 PM

Ahududu Soslu Bademli Muhallebi Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

Ahududu soslu bademli muhallebi tarifi



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Deneyim: Kolay

Süre: 35 dakika

Miktar: 4 kişilik

Kalori:

Yemek ID: 1228

Görüntülenme: 31

Eklenme Tarihi: 08.02.2009

Malzemeler:

300 gr. dondurulmuş ahududu, 200 gr. öğütülmüş badem, 50 gr. doğranmış badem, 850 ml.süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket muhallebi tozu, 1 adet yumurta, 1 adet yeşil limon, tuz

Hazırlanışı

750 gr. sütle öğütülmüş bademi bir tencerede kaynatın, 4-5 dk. kapağını kapatarak dinlendirin ve süzün. 500 ml. olması içim gerekli olursa süt ekleyin.
Yarım çay bardağı toz şekeri hafifçe karemelleştirin, bademli sütü üzerine dökün, kısık ateşte karemel çözülene kadar kaynatın.
Muhallebi tozu ile 6 yemek kaşığı sütü çırparak tenceredeki süte ekleyin, bir taşım kaynatıp ateşten alın. Yumurta sarısını çırparak ilave edin.
Yanmaz tavada doğranmış bademleri kavurun, 1 yemek kaşığını ayırarak kalanını muhallebiye katın. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırparak muhallebiye ekleyin ve soğutulmuş tabaklara paylaştırın.
Limonun kabuğunu rendeleyin. 40 gr. şekerle ahududuları kaynatın, tel süzgeçten geçirin. Ahududulara bir tatlı kaşığı yeşil limon rendesi ekleyerek soğumaya bırakın. Muhallebiyi, ahududulu karışım ve kavrulmuş bademlerle birlikte servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.