![]() |
Ahududu Soslu Bademli Muhallebi Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Ahududu soslu bademli muhallebi tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Deneyim: Kolay Süre: 35 dakika Miktar: 4 kişilik Kalori: Yemek ID: 1228 Görüntülenme: 31 Eklenme Tarihi: 08.02.2009 Malzemeler: 300 gr. dondurulmuş ahududu, 200 gr. öğütülmüş badem, 50 gr. doğranmış badem, 850 ml.süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket muhallebi tozu, 1 adet yumurta, 1 adet yeşil limon, tuz Hazırlanışı 750 gr. sütle öğütülmüş bademi bir tencerede kaynatın, 4-5 dk. kapağını kapatarak dinlendirin ve süzün. 500 ml. olması içim gerekli olursa süt ekleyin. Yarım çay bardağı toz şekeri hafifçe karemelleştirin, bademli sütü üzerine dökün, kısık ateşte karemel çözülene kadar kaynatın. Muhallebi tozu ile 6 yemek kaşığı sütü çırparak tenceredeki süte ekleyin, bir taşım kaynatıp ateşten alın. Yumurta sarısını çırparak ilave edin. Yanmaz tavada doğranmış bademleri kavurun, 1 yemek kaşığını ayırarak kalanını muhallebiye katın. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırparak muhallebiye ekleyin ve soğutulmuş tabaklara paylaştırın. Limonun kabuğunu rendeleyin. 40 gr. şekerle ahududuları kaynatın, tel süzgeçten geçirin. Ahududulara bir tatlı kaşığı yeşil limon rendesi ekleyerek soğumaya bırakın. Muhallebiyi, ahududulu karışım ve kavrulmuş bademlerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.