![]() |
Başörtüsü İçin Mükemmel Bir Örnek
|
Cevap : Başörtüsü İçin Mükemmel Bir Örnek
başörtüsü kullananlar için güzel bir yaklaşım olabilir ama benim başörtüm yok diye üzerime pis sineklerin konduğunu düşünmüyorum....
|
Alıntı:
|
bu konuyu türban tartışmasına taşımaya niyetim hiç yok sadece benzetmenin çok yanlış olduğunu vurgulamak istedim
ayrıca erkeklerin bakışlarını türbanın engellediğini düşünmüyorum... |
Siz böyle düşünmeye devam edin.Zaten mantıklı bir açıklama yapmanızı beklemiyordum.
|
başörtüsü aslında hiçbirşeyi engellemiyor :redface: bayanın yüzünü daha belirgin ortaya çıkarıyor. bayanın yüzüde güzelse daha çok dikkat çekiyor. sizin bu anlamda bayan olarak ne düşündüğünüzün bir önemi yok erkeklerin ne düşündüğü önemli ve ben bir erkek olarak söylüyorum. eğer sana hiç kötü gözle bakılmaması istiyorsan kara çarşaf gibi şeyler giyinebilirsin yok eğer giyinmiyorsan burada başörtüsünü savunmanın bir manası yok. Ancak kara çarşafı veya daha düzgün kapalı giyimi savunursanız birşey diyemem ancak başörtüsünü böyle savunmak yanlış bence. çünkü benim öyle düzgün giyinen bayan arkadaşlarım var ki başları açık olmasına rağmen gözlerden çok uzak gezebiliyorlar. :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Resim dini bir resimden ziyade teşbih sanatıyla başörtüsünü ele aldığından dolayı serbest forumda bulunması daha uygun olacaktır. Konu bu sebeple taşındı.
|
ben senin okuryazar oldugu saniyordum ancak sen sadece yazarsin anlasilan. o yazdigim metindeki hangi cümleden bunu çikarttin ? sen basörtüsüne takilip kalmissin sanirim. :img-fie:
diyorum ki basörtüsü düsündügün gibi erkekleri bayanlardan uzak tutan birsey degil. aksine basörtüsü bayanlara çogu zaman güzellik katan birsey. eger pis sineklerin!! senden uzak durmasini istiyorsan ya kara bir çarsaf at üstüne gözlerin dahil heryerin kapansin ya da basörtüsünü raid sineksavar sanip komik olma. Seni kara çarsaf giyiyorsun diye kimse yargilayamaz yargilasa da Allah için yapiyorsan ne güzel iste, ancak basörtüsü taktim tevekkülümü yaptim demekle de olmuyor bu isler. eger erkeklerin gözlerinden uzak olayim dersen basörtüsü belki de önceliklerin çok ardinda hatta istedigin anlamda yetersiz de kaliyor günümüzde. eger hakkiyla gözlerden korunmak istiyorsan tercihin çarsaf olmali basörtüsü degil. yoksa sinek dedigin ardina kadar açik olan kapidan da girer, kapi kilidinin deliginden de... bak yukarda soldaki lolipop sinekler için açık bir yer bırakmış mı ?:24: gözlerden uzak mi olmak istiyorsan, basörtüsünün ardina siginma garanti olanı savun sonuna kadar saygım var. Lolipoplarda gördügüne inaniyorsun da, gerçeklere neden inanmiyorsun ? :ensetokat: ancak ne desem nafile anladigim kadariyla. dillerde tek türkü isler yürümez bu türlü.:ashamed0002: |
Alıntı:
zeten sizin gibi düşünen insanlarda içten içe sürekli bir saldırganlık ve seviyeyi düşürme eylemi hep gözlenmekte... o baş örtüsünü erkeklerin bakmaması için değil Allah'ı sevdiğimiz için ve onun isteklerini severkj yerine getirmemiz için takmalıyız aksi takdirde hakkını vermemiş olmakla birlikte nafile bir olaya imza atmış oluruz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende sizi bilgili o yüzden konuşuyor diye düşünmüşdüm ama bildiklerinizi aktaramıycak kadar...Neyse. Başörtüsü takılıp kalıncak kadar önemli bir konu çünkü.Ama ülkemizde hala bu sorunu aşamadık.Başörtüsü herşeyden önce Allah'ın emri olduğu için örtülür.Daha sonra emrini yerine getiriyorum belki beni sever diye ümid edilir.Günümüzde yaşayan birinden bunları duymak çok saçma.Şimdiki çarşaflı kardeşlerimiz daha çok dikkat çekiyor.Herkesin bakışlarına maruz kalıyorlar azınlık olduklar için malesef.İster dikkat çeksin ister çekmesin emirse orda bitrmişdir. |
:24:Evet "bildiklerim aktaramıycak" kadar saçma bir cümlenin sonunu getiremeyecek kadar düzgün Türkçeyle konuşabilirim örneğin. Yüce Allahın emri örtünmek mi baş örtüsü mü ? Bir baş örtülü ile kara çarşaflının üzerlerine çektikleri dikkatin tamamiyle farklı manada olduğunu anlayamayacak kadar ... (...)Neyse.....:tongue: Günümüzde dindarım diye geçinen birinden bunları duymak çok saçma:tongue:... şimdiki çarşaflı kardeşlerimiz dikkat çekiyor çekmesine de sebep şu güzelliğe bak düşüncesiyle mi yoksa kara çarşafın o malum kişilere göre yobaz görünmesi sebebiyle mi ? Başörtülü birine şu gülüşteki güzelliğe bak mimiklerdeki tatlılığa bak düşüncesiyle bakılabilmesi sizin hoşunuza gidiyor belki de:wub: Eğer amaç Yüce Allah için örtünmekse başörtümü aldım saçımı kapattım ohh kurtardım demekle olmamalı bu işler. erkekler bayanlara istinayi durumlar dışında vay be şu kızın saçları da ne güzelmişdiye bakmaz. hatta bu türlüsünün istinasını bile görmedim. Eğer amacınız uğruna bazı şeyleri göze almışsanız böyle kolaya kaçıp başörtüsünü kalkan olarak kullanmanızın bir manası yok. Nur süresini herkes farklı yorumlamamış olsaydı, ortada peçe de olmamalıydı örneğin. Başörtüsü peçesiz, başörtülü ve peçeliler, başörtüsüz ve peçesiz ancak üstruplu giyinenler de neyin nesi o zaman ? Bu din aynı din değil mi ? Nedir bu önemli farklı oluşturan nedir diğerilerini tercih etmemenizin sebebi ? Orta yolu seçmek kolay olabilir ama tartışma yaratmak veya bu tür tartışmlara katılmak için adil bir yol değil.
|
benim üslubumu ve konuşma tarzımı sorgulamak kimsenin hakkı değil ayrıca sizin kim olduğunuz açıkça belli daha öncede farklı konularda tartıştığımızda nasıl olsa fikir birliği sağlayamadık ben sizin hiç bir yorumlarınıza cevap vermeyerek muhattap almak istemiyorum çünkü her zaman olduğu gibi şimdide kışkırtıcısınız...
|
( bu mesajıma delishhhh ve müpdela alınmasın )
küçücük bir sinekte olsa yüzlerce insanın canını sıkabiliyor bunun gibi örnek amaçlı olan resimleri konuşturup tartışma açıyorsunuz Gözyaşı abicim sana lafım olmaz bence çok güzel bir paylaşım eline ayarına sağlık,delishhhh ablacım sana hiç lafım olmaz zeki birisin ve baş örtüsünü ister tak ister takma bu kendi isteğindir saygı duymakla beraber bildiğin şeyleride öğrenmeli ve örnek almalıyız(gerçi ben erkeğim ama öğrenmek amaçlı diyorum :D) müptela kardeş sanada lafım yok sende biraz uzun yazmışsın ama :D haklısın bu arada buradan sonrasını ELİFNAZ isimli şahısa ithaf ediyorum istemeyen okumayabilir ELİFNAZ kardeş sana bir sorum olacak 'biliyosun da niye baş örtüsü takmıyorsun' gibilerinden cümlen olmuş sen hiç günah'ın ne olduğunu bilmiyormusun ki biliyosan bile bile hiç günah işlemedinmi,istemeden'i yok bile bile yapmışsındır çünkü biz insanız yapmadım diyen kimse olamaz,o zaman biliyodun da niye yaptın ? bu aynı şey dir çünkü kendi zevkine yenik düşmüşsündür,çünkü başkasını kıskanmışsındır belkide can sıkıntısı içindir,mazeret gözükmeksizin yaptığın şey kendi seçimindir ve delishhhh ablamızın kendi seçimini nasıl da sorgulayabilirsin,bilmek önemlidir herkes dininin kurallarını,dallarını,budaklarını bilecek,bilmeli zaten bilmesede bilmedi diyecektin belkide,tek sözcüğü bu kadar uzun anlatmamın nedeni kendinizin saygı ve sevgi görüşü olmasını istediğimiz bu güzel yerin içinde kendinizi nasıl bilmediğinizdir. diğer söz,cevap ve üslubunuza girmeyeceğim yoksa mesajlarım bitmeyecek ama daha saygı-sevgi-hoşgörü-üslup-nazik beşi biryerdesini takmanızı rica ediyorum (burmalara getirtmeyin lütfen) hala site içinde soru veya şikayetiniz olursa [KAPLAN] ve Şengül isimli yetkililerden yardım alabilirsiniz zaten beni bu kadar resmi bi hale sokmanızda sitedekilerin anlayacağı üzere ne kadar ciddi olduğumu anlamanızı istiyorum büyüklerime saygı,küçüklerime (ki yok ama)sevgi ve yetkililere de arz ederim. |