ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931644)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:44 PM

Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu
 

Arnavut Ev Baklavası Tarifi Ev Yapımı Baklava Arnavut Üsulu

MALZEMELER

8 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı zeytın yağı

bır cay kaşığı kabartma tozu

alabildiği kadar un

3 adet sana yağı

şerbeti:

6 su bardağı su

7 su bardağı seker

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur. Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parcalara ayrılır. Daha sonra nişasta ile ceviz büyüklüğündeki hamurlar tek tek merdane yardımıyla açılır. Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır. Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir. Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir.

Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir. Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir. Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.