ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931570)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:56 PM

Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
 

Tavuklu Mantı – Malzemeler – İçindekiler
İç malzemesi;
1 adet tavul gögsü
yarım su bardağı ceviz
150 gr mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Hamur malzemesi;
yarım kilo un
yarım su bardağı su
tuz
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tereyağı
yoğurt
pul biber
5 diş sarımsak
yarım kase sıvı yağ
Un, tuz ve suyu bir kapta yoğurun. Üzerini örterek dinlenidirin. Hamurdan 5 beze yaparak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağla yağlayarak üst üst koyun. Hamuru açın ve kareler kesin. İçlerine de tavuk ve mantarla bir iç hazırlayın ve ondan koyun. Ve bohça gibi kapatın tepsiye dizin. Yarım saat kadar pişirin. Çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ dökerek servis yapabilirsiniz..

Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.