![]() |
Hırvat Böreği Nasıl Yapılır
Hırvat Böreği nasıl yapılır. Hırvat Böreği tarifi Malzemeler : •500 gr un •3 çorba kaşığı sıvıyağ •Yaklaşık 1 su bardağı su •1 tatlı kaşığı tuz •100 gr krema •Karışım için : •1 kg krem peynir •3 adet yumurta •1 tatlı kaşığı tuz Tarif : •Unu, sıvıyağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırınız. •Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. •Üzerine sıvıyağ sürerek bir kenarda bekletiniz. •Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırınız. •Hamuru bir bütün halinde 1 cm. kalınlığında açınız. •üzerine bir bıçak yardımıyla peynir karışımından sürünüz ve rulo şeklinde sarınız. •Dört parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine diziniz. •Üzerine karışımından dökünüz. •Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.