![]() |
Kolay Boşnak Böreği Tarifi Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?
Kolay Boşnak böreği Tarifi Boşnak böreği Nasıl Yapılır? Boşnak böreği Malzemeler: * 1 kg un * yeterince ılık su * tuz iç harcı: * 4-5 patates * 1-2 soğan * tuz,karabiber içine sürmek için: * <LI style="MARGIN: 0px">1/2 paket margarin * 1 çay bardağı sıvı yağı Yapılışı: 1. <LI style="MARGIN: 0px">Un,ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğuralım,4-5 bezeye ayıralım ve üzerlerine bir bezle örtüp dinlenmeye bırakalım.(yaklaşık 1 saat) <LI style="MARGIN: 0px">Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyalım.Patattesi rendeleyip suyunu sıkalım.Soğanıda rendeleyip patatese ilave edelim.Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım. <LI style="MARGIN: 0px">Margarini eritelim ve sıvı yağını koyalım karıştıralım. <LI style="MARGIN: 0px">Bezeden bir tane alalım ve unlamış zeminde elimizle biraz açalım.Yağ karışımından sürelim ve elimizle kenarlarından çeke çeke büyütelim ama yırtılmamasına dikkat edelim.Yufka inceliğinde olduğu zaman en kenarına patatesli harçtan elimizle koyalım ve hamurun kenarını üzerine katlayalım ve tekrar yağ karışımından dökelim ve uzata uzata rulo gibi saralım.Ortasına geldiğimizde hamuru yırtıp ruloyu tamamlıyalım. 2. Yağlanmış tepsiye gül şekli vererek koyalım.Bütün hamurla aynı işlemi yapalım ve üzerine kalan yağ karışımını sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.