![]() |
Oktay Usta’Dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi
Oktay Usta’dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ortasına koyuyoruz. Sıvıyağ ve biraz su koyup unu almadan önce ortasını karıştırıyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Maya eridikten sonra unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, ısırgan, hardal filizi ve gelincik otunu ince bir şekilde doğruyoruz. İzmir loru ve biraz tuz ekleyip otlarla birlikte karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru merdane ile uzunlamasına açıyoruz. Hamuru uzunlamasına 2 yerinden kesip 3 kalın şerit elde ediyoruz. Otlu harcımızdan koyup rulo olarak sarıyoruz. Baş kısımdan başlayıp gül böreği şeklinde 1 tur sarıp kesiyoruz. Hamurun geri kalan kısmı içinde aynı işlemi uygluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. OTLU DOLAMALI GÜL BÖREĞİ 4 su b. un 1 tatlı k. yaş maya 4 çorba k. sıvıyağ 1 tatlı k. tuz aldığı kadar su YAĞLAMAK İÇİN: 2 çorba k. tereyağı 1 çay b. sıvıyağ İÇ HARCI İÇİN: 1 demet ısırgan 1 demet hardal filizi 1 demet gelincik otu izmir loru tuz ÜZERİ İÇİN: yumurta çörekotu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.