![]() |
Oktay Usta Lorlu Kuru Yufka Böreği Tarifi
Oktay Usta Lorlu Kuru Yufka Böreği Tarifi HAZIRLANIŞI: Tereyağını derin bir tavada eritiyoruz. Toz kırmızı biberi ekleyip biraz kavuruyoruz. Kaynar su ekleyip karıştırıyoruz. Ocağın üzerinden alıyoruz. Kuru yufkaların yarısını kırarak tereyağlı suya sokup fırın tepsisinin tabanına diziyoruz. Üzerine lor peynirini yayıyoruz. Peynirin üzerine çörekotunu serpiyoruz. Yufkaların geri kalan kısmınında aynı şekilde ıslatarak peynirin üzerine kapatıyoruz. Yağlı sosu son olarak üzerine döküyoruz. Sosunu çekmesi için 10 dakika dinlendirip pişirmeden servis ediyoruz. LORLU KURU YUFKA BÖREĞİ 5 kuru yufka 500 gr. lor peyniri 1 çorba k. çörekotu 2 çorba k. tereyağı su |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.