ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mekik Böreği Tarife Ait Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931466)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:14 AM

Mekik Böreği Tarife Ait Bilgiler
 

Mekik Böreği Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz

HAZIRLANIŞI
Unu eleyip,yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açalım.İçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edelim.Özlü bir hamur olana dek yoğuralım.Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ,20 dakika dinlendirelim.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapalım.Unlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım.Eritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.Bohça şeklinde katlayalım.Hamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletelim.Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açalım.Tekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayalım.Yeniden buzluğa yerleştirelim.Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
Peyniri bir çatal ile ezelim.İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.Buzluktan çıkardığımız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açalım.Bir bıçak ile üçgen parçalar keselim.Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak,yuvarlayıp,saralım.
Yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerlerine 1 adet yumurtanı sarısını sürelim.Haşhaşı serpelim.Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.