ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931447)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:17 AM

Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
 

Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
11 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı buzlu su
İç harcı için:
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet elma
1 yemek kaşığı tereyağı isteğe bağlı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
1- Soğuk tereyağını, unu, tuzu, şekeri ve buzlu suyu derin bir kaba alın. Mikserinizin hamur aparatını takın ve hamurlar topaklanıncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
2- Hamur hazır olduğunda elinizle toparlayın 2 parçaya bölerek ayrı ayrı streçleyin ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
3- Hamur dinlenirken elmaları doyun, ortalarını çıkartın ve ince ince dilimleyin.
4- Dilimlediğiniz elmaların üzerine tarçın ve şeker atarak karıştırın.
5- Dinlenen ve soğuyan hamuru yarım santim kalınlığında açın. (Hamurun kabın içini tamamen kaplayacak genişlikte açılması gerekiyor.) hamuru kabın içine döşeyin.
6- Kalan hamuru toplayıp tekrar açın.
7- İçine hazırladığınız elmalı harcı düzgünce doldurun. Yüksek yapın ki üzerini hamur kapladığınızda hamur çökmesin.
8- Açtığınız hamuru elmaların üzerine yayın yanlarını açık kalmayacak şekilde kapatın ve elinizle bastırarak kopartın.
9- Koparttığınız parçalardan bir rulo yaparak kabın kenarlarını kapatın.
10- Yumurta sarısını çırpıp payın üzerine sürün, toz şeker serpin.
11- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin (30 dakika kadar).
12- Ilık ya da soğuk servis yapın.

mutfaksırları




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.