![]() |
Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Zeytinli Simit Pişirme Önerileri
Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 adet yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 4,5 su bardağı un Simitlerin üzeri için: Susam, pekmez İçi için: Dilimlenmiş zeytin. Yapılışı: 1- 1 su bardağı ılık suyun içinde yaş mayayı ezin ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak 10 dakika kadar bekletin. 2- Derin bir yoğurma kabına 4,5 su bardağı unu alın. Ortasını açıp maya ve hamur malzemelerinin hepsini ekleyerek yoğurun. 3- Hamuru toplayıp üzerini bir bez ile örtün. 30 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin. 4- Mayalanan hamurunuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. 5- Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında açın. Açtığınız hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kadar dilimlenmiş zeytin koyun. 6- Hamuru kenarlarından dikdörtgen olacak şekilde katlayın. 7- 4 yemek kaşığı pekmezi su ile karıştırın, hazırladığınız simidi önce pekmezli suya sonrada susama bulayın. 8- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 santim aralıklarla dizin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. 9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. mutfaksırları |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.