![]() |
Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
Katlı Taş Ekmeği nasıl yapılır. Katlı Taş Ekmeği tarifi Malzemeler : 1 paket yaş maya 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt Alabildiği kadar un İçi için : Yarım su bardağı su 1 su bardağı tozşeker Yarım paket margarin 1 su bardağı dövülmüş ceviz Tarif : 1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyiniz. 1 Su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alınız. Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave ediniz. Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek ilave ediniz. Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletiniz. Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişiriniz. Hamur bitince sosu hazırlama başlayınız. Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatınız. Başka bir tencerede yarım paket margarini eritiniz. Hazırladığınız şekerli suya katınız. Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayınız. Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyunuz. Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpiniz. Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştiriniz. Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde). Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.