ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tavada Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931359)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:31 AM

Tavada Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
çok az margarin
100 gr kavrulmuş kıyma ya da 100 gr

HAZIRLANIŞI
Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın. Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün. Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün. Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin. Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin. Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin. pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün. Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın.

AFİYET OLSUN !


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:31 AM

Tavada Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

LİMONLU POĞAÇA TARİFİ Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

3 yumurta

5 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

2 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

peynir, maydonoz

LİMONLU POĞAÇA TARİFİ

Peyniri rendeledikten sonra, kıyılmış maydonoz ve 1 yumurta akını rendelenmiş peynirle karıştırarak poğaça içini hazırlayın. Margarini una iyice yedirin. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, 2 yumurta, limon suyunda eritilmiş karbonat, un ve tuzunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğrurun. Elde ettiğiniz poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde şekil verin ve içine hazırladığınız içi yerleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180° fırında pişmeye bırakın



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.