![]() |
Sodalı Kabaklı Yufka Böreği
Sodalı kabaklı yufka böreği Malzemeler ►6 yufka ►6 tane kabak, rendelenmiş ►Bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir ►1 demet dereotu, ►3 adet yumurta ►2 kaşık yoğurt ►1.5 bardak süt ►1/2 bardak tereyağ-sıvıyağ karışımı ►Tuz, karabiber ►1 şişe maden sodası Hazırlanışı Böreğin içi için kabak, peynir, yoğurt, kıyılmış dere otu, 3 yumurta beyazı, yarım yağ ve karabiberi karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın.Tüm bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde yayın. Üzerine 3 adet yufka döşeyin. Kabaklı harcı 4. yufkadan sonra yayın.Kalan 2 yufkayı kabaklı harcın üzerine serin. Tepsiye serdiğimiz ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerini örtün.Böreği istediğimiz büyüklükte kesin. Süt,soda, yumurta sarıları ve kalan yağı iyice çırpın. Böreğin üzerine bu harcı dökün. Böreği 1 saat buzdolabında dinlendirin. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.