![]() |
Çilekli Mini Ekler Pasta Tarifi
Çilekli Mini Ekler Pasta Tarifi Malzemeler Hamur için : 2.5 Kahve fincanı un 1.5 Kahve fincanı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Su bardağı su 4 Adet yumurta Tuz Krema için : 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 7 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurta 300 gr dondurulmuş çilek Hazırlanışı Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın. Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor. Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın. Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarini ilave edip, karıştırın. Çileklerin bir kısmını dilimleyip, süsleme için ayırın. Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin. Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarın. İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin. Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.