![]() |
Kömbe - Bingöl'den Yemek Tarifleri
KÖMBE MALZEME: Un 1 kg. Tereyağı 3 çorba kaşığı Kavurma veya kıyma 200 gr. Tuz Çökelek 200 gr. Soğan 2 adet YAPILIŞI: Un, az tuz ve suyla yoğurularak hamur haline getirilir ve ikiye ayrılır. İkiye ayrılan hamurlar 2-3 mm. kalınlığında açılır. Hamurlardan bir tanesi altıyağlanan tepsinin içine konur. Üzerine kavurma, rendelenmiş soğan, çökelek karıştırılarak yayılır. Bunların üzerine diğer hamur konarak kızgın fırına sürülür. Altı üstü iyice kızardıktan sonra birkaç yerinden bıçakla uzunlamasına kesilerek bir tavada eritilen tereyağı dökülerek yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.