![]() |
Mengen Pilavı - Bolu'dan Yemek Tarifleri
Mengen Pilavı Malzemeler: 1/2 kg. pirinç 250 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 bardak tereyağı 1 bardak ince kıyılmış mantar 2 baş soğan 3 adet domates 8 bardak et suyu 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı kekik 1 demet dereotu 1 bardak ceviz içi tuz ve karabiber Hazırlanışı: Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır. Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır. Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.