![]() |
Orman Kebabi - Bolu'dan Yemek Tarifleri
ORMAN KEBABI MALZEME: Kemiksiz kuzu eti 1 kg Su 1 kg. Yağ 1 çorba kaşığı Soğan 1 baş Tuz 1 tatlı kaşığı Kekik 1 tatlı kaşığı Kaplıca mantarı 1 kg. Karabiber Soğan 1 küçük soğan Tuz Tereyağı 1 çorba kaşığı Maydanoz YAPILIŞI: Yağ tencerede kızdırılır ve etler ilave edilir, bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulup soğan eklenir. 2 dakika daha kavurduktan sonra un ilave edilir. Bir yandan karıştırarak tuzu, suyu konur. Kaynarken üzerinde toplanan köpüğü alınmalıdır. Kekik de ilave edildikten sonra bir saat ağır ateşte pişirilir. Bir cam tepsiye boşaltılıp hazırlanan mantarlar üzerine ilave edilir. Maydanoz serpilerek servis yapılır. Mantarın hazırlanışı: Mantarların sapları kesilir, bol suda yıkanıp süzdürülür. Sonra kaynayan tuzlu suya atılıp 5 dakika haşlandıktan sonra gene süzdürülür. Mantarlar dörde bölünür. Bir tencereye konan tereyağına hafif kızartarak ilave edilir. Bir dakika sote yapılır. Tuz ve biber ilave edilir ve 5 dakika karıştırarak kavrulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.