![]() |
Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere-Yemek Tarifleri
Malzemeler: - 1 su bardağı yeşil mercimek - 6.5 su bardağı su - 2 küçük boy soğan - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı salça - Bir miktar tuz - 2 su bardağı bulgur - Kırmızıbiber, karabiber Hazırlanışı: Mercimeği yıkayın, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatın, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin. Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5-6 dakika öldürün. Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup kalan suyu ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca bulguru koyun, tekrar karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte 10-20 dakika pişirin. Üzerine baharatları serperek demlenmesi için üstünü peçete ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.