![]() |
Pişi - Burdur Dan Yemek Tarifleri
Pişi Malzemeler: Yarım kilogram yoğurt, yarım kilogram un, 1 çay bardağı su, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, kızartmak için sıvı yağ. Yapılışı: Öncelikle yoğurdu bir kaba alın ve çırpın ardından suyu ekleyerek tekrar çırpın koyu bir ayran kıvamına getirin. Yoğurda, kabartma tozu, un ve tuzu ekleyip yoğurun. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Un miktarını, buna göre azaltıp arttırabilirsiniz. Yoğurduğu-nuz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve tabak büyüklüğüne merdane veya oklavayla açın. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Kızgın yağda kızarana dek pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.