ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Ramazan Yemekleri, Etli Ve Üzümlü Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931149)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:53 PM

Ramazan Yemekleri, Etli Ve Üzümlü Pilav Tarifi
 

Ramazan Yemekleri, Etli ve Üzümlü Pilav tarifi

Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı yenibahar,2 tatlı kaşığı köri,1 adet orta boy soğan,400 gram sotelik doğranmış kuzu eti,1 çay bardağı kuru üzüm,1 çay bardağı kuş üzümü,10 adet kuru kayısı,2,5 su bardağı pirinç,Yarım çay bardağı zeytinyağı,1 çay bardağı dolmalık fıstık,Yarım demet dereotu,Tuz, karabiber,Yeterince sıcak su

Yapılışı:
Kayısıları küçük doğrayp, kuşüzümü ve kuru üzümle birlikte ayrı kaplarda kaynar suda bir gece bekletin. 1 çorba kaşığı tereyağında rendelediğiniz soğanı etle birlikte suyunu salıp tekrar bırakana kadar kavurun. Baharatları ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene dek pişirin. Fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Etin altını kapatıp, fıstıkları ekleyin. Kalan tereyağını zeytinyağı ile karıştırıp kızdırın. Pirinci 10 dakika bu yağda kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun. İlk 10 dakikanın sonunda, kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Dereotunu incecik kıyıp, pilavın üzerine ilave edin. Eti karıştırıp ya da yanında servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.