ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Sarması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931141)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:54 PM

Enginar Sarması Nasıl Yapılır
 

Enginar Sarması nasıl yapılır. Enginar Sarması tarifi

Malzemeler :

•4 adet enginar

•250 gr asma yaprağı

•1 adet limon

•2 adet soğan

•1 kahve fincanı zeytinyağı

•1 adet kesme şeker

•1 su bardağı pirinç

•1 su bardağı su

•1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

•1 çorba kaşığı kuş üzümü

•1 çay kaşığı dolma baharatı

•5 adet karanfil

•Yarım demet dereotu

•1 adet havuç

•2 adet piyazlık doğranmış soğan

•Tuz, kuru nane ve rezene

•Üzerine :

•Limon suyu, zeytinyağı ve su

Tarif :

•Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakınız.

•Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurunuz.

•Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dk. kavurunuz.

•1 su bardağı su ilave ediniz.

•Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyunuz.

•Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.

•Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katınız.

•Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakınız.

•Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkınız.

•Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayınız.

•Üzerine enginarları oturtunuz.

•Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyunuz.

•Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayınız.

•Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayınız.

•Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştiriniz.

•Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave ediniz.

•Kısık ateşte yarım saat pişiriniz.

•Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

•NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.