![]() |
Çanakkaleden Köy Azığı Tarifi
Çanakkaleden köy azığı: Bir büyük baş soğan ince doğranarak bir çorba kaşığı yağ ile bir tencerede sarartılır. Daha sonra tencereye 150 gr kıyma konur ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine iki domates küçük küçük doğranarak konur ve salça kıvamına gelinceye dek pişirilir. Hazırlanan malzeme tencereden alınarak başka bir yere ayrılır. Aynı tencereye iki çorba kaşığı margarin ile yarım kilo tel şehriye ufalanarak konur. Pembeleşince kıyma tencereye aktarılır. Bu sırada dolmalık dört biberde tencereye ufak ufak doğranır. Tuz ve karabiber serpilir. İki bardak kadar su konarak orta sıcaklıkta pişirilir. Şehriyeler suyu çektikten sonra bir süre dinlendirilir. Tabağa konduğunda üzerine maydanoz serpilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.