![]() |
Bursadan Çömlek Kebabı Tarifi
Bursadan çömlek kebabı: Kemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur. Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur. Tuz eklenir ve pişirilir. Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır. Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur. Karabiberle kırmızı biber serpilir. Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.