![]() |
Etli Erik Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri
ETLİ ERİK YEMEĞİ MALZEME: Soğan 1 baş Kuşbaşı kuzu eti 1 kg. Kuru erik 400 gr. Maydanoz 1 demet Soğan 2 adet Su 3/5 su bardağı Katı yağ 2 çorba kaşığı Tuz YAPILIŞI: Erikleri sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın. Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın. Soğanları ince ince kıyın. Yağı tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara etleri de katıp, etler verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzunu ayarlayın. Pişen etlere erikleri ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.