ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadı Boğan - Bursa Dan Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931077)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:05 PM

Kadı Boğan - Bursa Dan Yemek Tarifleri
 

KADI BOĞAN

MALZEME:

Tereyağı 500 gr.

Un

Şeker şerbeti (revağa)

YAPILIŞI:

Yarım kilo tuzsuz tereyağı unla karılır (yağ eritilmemiştir). Unun karar konup konmadığını anlamak için bir parça koparıp maşa üzerinde ateşe konur. Yayılırsa unu az demektir. Karar olunca kurabiye gibi fırına sürülüp pişirilir, sonra revağa katılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.