![]() |
Katıklı Dolma Nasıl Yapılır
Katıklı Dolma nasıl yapılır. Katıklı Dolma tarifi Malzemeler : •Yarım kg orta yağlı kıyma •250 gr köftelik bulgur •2 adet soğan •5-6 adet sivri biber •Tuz, reyhan, kırmızı pul biber •2 kg kabak •3 diş sarımsak •1.5 su bardağı sıcak su •2 çorba kaşığı tereyağı •1 çorbakasesi yoğurt •1 tutam kuru nane Tarif : •Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayınız. •Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurunuz. •Arada bir su serperek hamur kıvamına getiriniz. •Kabakları yıkayıp, temizleyiniz. •2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyunuz. •Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurunuz. •Genişçe bir tencereye dizip, 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişiriniz. •Diğer tarafta sarmısakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırınız. •Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırınız. •Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz. •Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapabilirsiniz. •NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.