![]() |
Şahsınla Monolog !
Bu akşam seninle konuşmasam ne olur ?
- Ölür müyüm? - Ölmem.. - Yaşar mıyım peki? - Sanmıyorum.. Bu akşam seninle konuşmasam da sadece sevişsem ne olur ? - Ölür müyüm,? - Ölürüm, belki. - Mutlumuyumdur peki,? - Sanmıyorum.. Ben böyle elimde bir şişe şarap uzak bir diyara sürüklesem seni, kalksak gitsek mesela Foça'ya en eskisine ne olur? - Sarsılır mıyım? - Evet. - Sarılırmıyım? - Belki. - Ölür müsün peki huzurdan? - Gecinden veriyorum.. Ya da başka bir ihtimali olsa taşınsam mesela ben, içinden deniz geçen o şapşal şehrine; alsam seni de adanın koynuna. Ben çizsem, sen söylesen gündüzleri, akşamları sarsan uyusak.. - İyi miyimdir? - Tartışılır. - Uyur musun? - Bilmiyorum. - İyi misindir peki? - Hiç sanmıyorum... Peki bir de başa saralım. Şimdi ben bu akşam seninle sevişmesem hatta konuşmasam. Eski Foça da bir şişe şarapla sevgili olsam kısa bir aşk yaşasak, adına tatil desek. O saçma şehre de taşınmasam- ki bu o kadar da kötü değil-. Kimse beni sarmasa,anlamasa,bilmese..Ben de (u)-mutlu olmayı bilmesem.. İçinden sadece bürokrasi geçen, büyüklük masalıyla avutulmuş bir şehre taşınsam.Orda çizsem,okusam,ölsem.. Seni de bilmiyormuş,tanımıyormuş gibi yapsam. Buna da kendimi alıştırsam. Sonra unutsam "biz" i ne olur? - Mantıklı bir karar mıdır? - Evet. - Mantık önemli midir senin için? - Mutlaka(!) - Peki ben mutlu muyumdur? - ... - Peki sen, beni unuturmusun ya da özler misin ya da..? Cevabı biliyorum... alıntı.... |