![]() |
Denizliden Enginar Dolması Tarifi
Denizliden enginar dolması: Dolmanın içini hazırlamak için bir tencereye yarım bardak zeytinyağı çentilmiş üç soğan konarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir çay bardağı yıkanmış pirinç tencereye konarak bir süre kavrulduktan sonra bir bardak sıcak suyla dirice kıvamda pişirilip soğumaya bırakılır. Bu arada tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş patates ile dereotu eklenir. Ayrıca 8 baş enginar sapları ve yan yaprakları alınarak kaşıkla içlerindeki tüyler temizlenerek yıkandıktan sonra bir tenceredeki limonlu suya konur. Bir süre limonlu suda bekletilen enginarlar yüksek kenarlı bir tepsiye dizilir. Dolma içleri ortalarına yerleştirilir. 5 bardak su bir bardak su bir bardak zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı toz şeker eklenerek suyun tamamını çekinceye kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.