![]() |
Özel Soslu Domates Dolması Nasıl Yapılır
Özel Soslu Domates Dolması nasıl yapılır. Özel Soslu Domates Dolması tarifi Malzemeler : •20 adet kiraz domates •15 çorba kaşığı ezilmiş grissini •2 çorba kaşığı sarmısak sosu •2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi •2 çorba kaşığı gravyer peyniri •3 adet yumurta •1 adet yumurta sarısı •10 çorba kaşığı krema •Yarım su bardağı süt •1 çorba kaşığı zeytinyağı •Tuz, karabiber Tarif : •Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesiniz. •İçini oyup, hafifçe tuzlayınız. •Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletiniz. •Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakınız. •Fırını 180 oC' ye ayarlayınız. •Yumurtaları derin bir kaseye kırınız. •Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana kadar çırpınız. •Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırınız. •Tuz ve karabiber serpiniz. •Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpınız. •Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurunuz. •Yağlanmış 28 cm. çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla diziniz. •Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürünüz. •Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli). •Önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında yarım saat pişiriniz. •10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.