Prof. Dr. Sinsi |
10-14-2012 10:16 PM |
Şalgam Dolması-Yemek Tarifleri
Şalgam Dolması
Malzemeler
1 Kilo şalgam
200 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Reyhan otu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı - Kıymayı derin bir kaba alın.
- Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.
- Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.
- 10 Dakika kadar haşlayın.
- Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.
- Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.
- Şalgamları yumuşayana dek pişirin.
- Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın
|